Categories
Tegemised ja mõtisklemised

2018. aasta populaarseimad kirjatükid

Aasta saab läbi ja sobilik hetk kiireid ülevaateid teha sel aastal RahaFoorumis toimunust. Vaatasin analüütikast järgi, milliseid artikleid 2018. aasta jooksul kõige enam on loetud. Siin populaarsuselt top 10

10. Kuidas reisimiseks raha koguda, isegi kui tundub, et kuidagi ei saa?
Kirjutasin kahest lihtsast lähenemisest, kuidas raha edukalt kõrvale panna. Olgu see siis reisimiseks, investeerimiseks või meelerahufondiks.

eesmärgipärane eelarve on lihtne viis raha kogumiseks

9. 7 segadust Bitcoini ja krüptorahadega
Bitcoini kohta uurides jäi ette terve hulk punkte, mida selle pooldajad või vastased pidevalt välja tõid, aga mis oma sisult ei vastanud kuidagi tõele. Otsustasin neist seitse punkti välja tuua ja lahti seletada, mis nende juures valesti on.

8. Kas maksta kodulaen enneaegselt tagasi
Peaaegu 90% kogumispäeviku grupis küsitlusele vastanutest leidsid, et maksaksid kodulaenu võimalusel enneaegselt tagasi. Arutlesin selle mõtte arukuse üle.

7. Bondora Go & Grow ehk Mallukas hakkab kõvaks investeerijaks*
Mallukas hakkas sisuturunduse raames promoma Bondora “Mine ja Arene” toodet. Kuna toode on selline, et iga sedalaadi sisuturunduse “erapooletu” eksperiment ei saagi midagi muud öelda, kui positiivset tulemust kiita, siis otsustasin toote sisusse veidi süveneda.

6. Reisikiri Bulgaariast – kuhu minna ja mida teha?
Bulgaaria tundub endiselt popp sihtpunkt, sest huvi meie ülevaate kohta on suur, kuigi käisime seal juba 2015. aastal.

Kuumal päeval Burgases üks populaarsemaid kohti.

5. Osakapitali hilisem sissemakse
Kui asutad oma ettevõtte ilma osakapitali sissemakset tegemata, siis ühel hetkel võib tekkida soov või vajadus see sissemakse ikkagi ära teha. Antud artikkel ongi õpetus, kuidas seda teha.

4. 1% väljakutse – kas võtad vastu?
Kui tunned, et mitte kuidagi ei suuda igakuiselt rohkem või üldse raha kõrvale panna, siis see väljakutse on sinu jaoks. Tegemist on ülimalt lihtsa viisiga enda eelarvest säästude leidmiseks nii, et see ei mõjutaks tuntavalt sinu elukvaliteeti. Kas liitud?

3. Kuidas börsil Eesti aktsiatesse investeerida?
See külalisartikkel Kristi poolt RahaFoorumlase küsimuse vastuseks on endiselt popp. Pealkiri ütleb üsna hästi ära, millega tegu.

2. Ühisrahastuse tuludeklaratsioon – kuidas täita?
Olen seda õpetust iga-aastaselt uuendanud ja tundub, et iga-aastaselt käiakse ka seda taaskord kasutamas ja infot meelde tuletamas.

1.Astmeline tulumaks 2018. aastast, mida silmas pidada?
See selgitus 2018. aastast kehtima hakanud jaburalt keerulise tulumaksuseaduse muudatuse kohta küttis korralikult kirgi ja oli ka kommentaaride osas esirinnas. Minu väga lihtsakoelist kalkulaatorit kasutatakse veel tänagi, kuigi hetkel on ilmselt juba uhkemaid lahendusi võimalik leida.

Eestis 2018. aastal kehtima hakkav astmeline tulumaks

Muud populaarsemad lehed

Lisaks olid top 3 populaarsemat lehte, mida kõige enam külastati:

  • Foorum – RahaFoorumi kõige vanem osa. Kuigi suurem osa aruteludest on tänaseks kahjuks kolinud Facebooki gruppi, ja mõneti ka videokursuste kommentaariumisse, siis aeg-ajalt leiab siit siiski mõne huvitava pärli. Samuti võib seal kohata ajaloolise väärtusega postitusi vanadest headest aegadest.
  • RahaRaadio – Kuigi hetkel uusi osasid ei ole mõnda aega ilmunud, siis tundub, et lehel oleva mängija kaudu käiakse saateid sellegipoolest omajagu kuulamas.
  • Ühisrahastusplatvormide andmebaas – Hiljuti lisasin paar portaali veel juurde, nii et praeguse seisuga on põhi- ja lisanimekirjas kokku 60 portaali, milles eestlased saavad soovi korral investeerida. Kel aega, viitsimust ja riskitaluvust, siis uurimist jätkub kauemaks.

Populaarseimad tooted e-poes

  • Paberraamatu eelmüük – Kuigi kuulutasin eelmüügi välja ja hakkasin raamatut uuendama ning trükkimiseks ette valmistama alles aasta lõpus, on see juba tellimustelt aasta popimaks tooteks osutunud. Hetkel on raamat uuendamisel, aga kui siin perest rohkem haiguslaineid üle ei käi, siis võiks aasta alguses olla lootust trükisooje raamatuid näha küll.
  • Levinumad petuskeemid ja kuidas neid ära tunda – Tegemist on tasuta videodega petuskeemide kohta, mida võiksid kõik vaadata või oma sugulastele ja sõpradele soovitada. Parem võtta veidi aega ja ennetada neid olukordi, kus avastad, et mõni sugulane on mitutuhat eurot kuhugi kahtlasesse ettevõtmisesse matnud.
  • Alustava investori online kursus – Peale pikka ja rasket tööd sai alustajatele mõeldud videokursus lõpuks valmis ning on ka selle aasta sees populaarsemate toodete hulgas. Kursus sisaldab videoõpetusi alates takistuste ületamisest ja kulude kontrolli alla saamisest kuni konkreetsete sammudeni erinevates varaklassides investeerimiseks.

Jaga oma mõtteid

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.