ERE & Fond Control

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

ERE & Fond Control

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Kunagi sattusin guugeldades ERE lingi peale. Lubavad päris uhkeid intresse nö hoiuse kohta.

Keel on ka muidugi konarlik ja jätab muidu sellise pisut kahtlase mulje, et ega ei julgeks raha sinna paigutada küll.
Aga huvi pärast mõtlesin, et uurin, kas keegi siit teab selle ettevõtmise kohta midagi enamat?

Ehk on ka kogemusi? Negatiivseid? Positiivseid?
surf
Postitusi: 560
Liitunud: 18 Nov 2006, 06:02

Re: ERE & Fond Control

Lugemata postitus Postitas surf »

Ilmus mõni päev tagasi:
Fond Control OÜ-l puudub krediidiasutuse tegevusluba
Finantsinspektsioon 19.06.2013

Finantsinspektsioon teavitab, et äriühing Fond Control OÜ (äriregistri kood 11610724) ei oma krediidiasutuse tegevusluba. Fond Control OÜ-l puudub õigus kaasata avalikkuselt hoiuseid või muid tagasimakstavaid rahalisi vahendeid. Nimetatud ettevõte pakub veebiportaali ere.ee kaudu avalikkusele võimalust rahaliste vahendite hoiustamiseks.

Fond Control OÜ hoiustele ei laiene Tagatisfondi hoiuste tagamise skeem.

Eestis tegevusloa alusel tegutsevate krediidiasutuste ja välisriigi krediidiasutuste filiaalide nimekiri on kättesaadav käesolevalt kodulehelt.
https://www.fi.ee/index.php?id=16627


Ja siin on üks eelmise aasta Äripäeva artikkel:
Võitjafirma tegevusel kahtlusevari
aripaev.ee 30. oktoober 2012

Äripäeva kinnisvarafirmade TOPi võitja Fond Control OÜ kahtlase tegevuse tõttu on linna ehitusjärelvalve teinud ettevõttele ettekirjutused ning firmat ähvardab trahv. Lisaks uurib firma tegevust ka finantsinspektsioon, sest ettevõte pakub investeerimisteenust omamata selleks inspektsiooni luba.

30dnates aastates vene noormeestele, Maksim Sorokinile ja Dmitri Perepelitsõnile kuuluv kinnisvarafirma Fond Control kasvatas mullu aastaga käivet üle kolme korra 442 000 euroni ja võitis Äripäeva kinnisvarabüroode TOPi. Ent kliendid nurisevad ehituskvaliteedi üle, linn on algatanud loata ehituse tõttu menetluse ning firma pakutavat hoiustamisteenust uurib finantsinspektsioon.

Nimelt on ettevõte ostnud Tallinna linnalt mitmed mitteeluruumid, asunud neid ümber ehitama, kuid ehitusluba selleks pole linnalt taotlenud. Nii on juhtunud Endla tn 28 kolme mitteeluruumiga, Paide tn 5 ja Järveotsa tee 2 ruumidega.

Linnaplaneerimise ameti ehituskontroll viis läbi Fond Controli objektide suhtes haldusmenetluse, tegi ettekirjutused ja nõuab ehitustegevuse peatamist ja mitteeluruumide kehtiva projektiga vastavusse viimist. Haldusmenetluse kokkuvõte on edastatud munitsipaalpolitseile, kelle pädevuses on algatada väärteomenetlus ning määrata trahv.

Fond Control omanikele kuulub ka kinnisvarafirma Estonian Real Estate. Selle ettevõtte kodulehe järgi pakub firma ka hoiustamisteenust ning lubab tootluseks koguni kuni 16% aastas.

Finantsinspektsioon ütles, et kuivõrd neile pole teada kõik teenuse osutamisega seotud olulised asjaolud, võib Fond Control poolt osutatav teenus kvalifitseeruda väärtpaberituru seaduse tähenduses ka investeerimisteenuseks, kuid selle osutamiseks pole firmale luba väljastatud.
https://www.ap3.ee/article/2012/10/30/vo ... htlusevari
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: ERE & Fond Control

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Ehk siis nagu tookord arvasingi, et kahtlane asi :)
Ma olin selle siin vahepeal juba täitsa ära unustanud, aga tänud väärt info eest igatahes.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Kasutaja avatar
pippen
Postitusi: 201
Liitunud: 10 Okt 2006, 18:04

Re: ERE & Fond Control

Lugemata postitus Postitas pippen »

Taavi kirjutas:Ehk siis nagu tookord arvasingi, et kahtlane asi :)
Ma olin selle siin vahepeal juba täitsa ära unustanud, aga tänud väärt info eest igatahes.
Ärimudel on seal kuuldavasti siiski üsna reaalne taga. Noored mehed ostavad soodsalt kortereid kokku, teevad korda ja müüvad maha. Ehituskvaliteedi kohta ei tea muidugi kaasa rääkida. Aga tean paari inimest, kes on investeerinud ja koos intressidega selle ka kenasti tagasi saanud.

Kusjuures investeeringu tagatiseks saad hüpoteegi korterile ja see on kuni 80% korteri väärtusest (igaühe oma asi muidugi seda ka üle kontrollida). Kindlasti ei saagi seda võrrelda Tagatisfondiga tagatud hoiustega, kus teenib ainult kuni 2% aastas ERE 15% vastu. Kusjuures veel mõni aasta tagasi oli pakutavaks intressiks 24% aastas, aga kuna nüüd investoreid juurde tekkinud, siis võtavad odavamalt lisaraha.

Nii et päris petuskeemiga minu arust tegemist ei ole, aga riskantse investeeringuga kindlasti ;)
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: ERE & Fond Control

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Hmm...no siin tekib siis küsimus, et kui finantsinspektsioon kunagi seda uurima hakkab, kas siis investoritele ka sellest mingit jama kaela võib tulla?

Kuigi vaadates seda finantsinspektsiooni kirja, siis jääb mulje, et nad küll panid hoiatuse klientide jaoks, et nad teaks, millega riskivad, aga ettevõtte suhtes reaalselt sinna mingit karistust ega tegevuse piiramist ei järgne :)
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta