Investeering $5k - $10k / kuus

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
anonymous
Postitusi: 1
Liitunud: 17 Mär 2015, 18:01

Investeering $5k - $10k / kuus

Lugemata postitus Postitas anonymous »

Tervist,

Olen tegelenud internetiturundusega viimased 5aastat. Hetkel olen lihtsalt dollareid hoidnud OÜ kontol, kasv on olnud (võrreldes euroga) päris korralik (0,72 -> 0,95).

Nüüd sooviks lihtsalt raha nö. turvaliselt kõrvale panna ja mingit protsenti teenima panna, et võimalik dollari langus tulevikus ja inflatsioon seda hävitama ei hakkaks.

On mingeid no-brainer lahendusi ka selleks? Pole ise kahjuks absoluutselt investeerimismaailmaga kursis, kuid oleks huvitav lugeda potensiaalsetest variantidest.

Esialgu oleks plaan investeerida $5k - $10k kuus või siis ~$100k aastas.
Audio
Postitusi: 144
Liitunud: 31 Jaan 2009, 13:12

Re: Investeering $5k - $10k / kuus

Lugemata postitus Postitas Audio »

Soovitan hakata PPC koha pealt end arendama ja seda uurima hakata. Seal liiguvad suured rahad, mis oleks sinu mastaabis perfektne.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Investeering $5k - $10k / kuus

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Nö passiivne viis oleks osta regulaarselt igakuiselt sama summa eest mingit indeksit. A la S&P 500 (nt SPY ja IVV vist on ka sama) USAs või DAX Euroopas (Saksa indeks) jmt. Seal on alati muidugi see risk olemas, et krahhi ajal teevad need kõik ka mõnusa languse sisse, aga seda riski vähendadki siis sellega, et sama summa eest ostes saad krahhi ajal rohkem ühikuid ja tõusu korral teed kaotuse kiiremini tasa jälle.

Teine variant on kasutada Ray Dalio all-weather strateegiat, millest Tony Robbinsi Money Master the Game raamatus räägitakse, mis vähemalt siiani tundub, et on sisuliselt ka krahhid ilusti üle elanud, aga selle järgimine on omajagu keerulisem.
Vasta