Investeerimine omarahas

Ühisrahastus (Bondora, Omaraha, Mintos, Crowdestate, Estateguru, Twino jne), hüpoteeklaenud ja kõikvõimalikud muud tagatiseta ja tagatisega laenud.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Investeerimine omarahas

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Omaraha plaanib uut muudatust, kus edaspidi kõik 90 päeva viivises olevad laenud pannakse sundmüüki ja investor saab tagasi esialgse plaani järgi 60-65% ja väidetavalt aja jooksul ehk kuni 80% laenu põhiosast.

Isiklikult tundub, et uute tingimustega ei nõustu ja sinna enam juurde ei investeeri, kuna mulle tundub vähemalt esialgu, et hooajalisus võib tootlikkuse täiesti ära rikkuda.

Minu portfellis oli näiteks 2013. aasta oktoobris üle 12% punaseid laene (üle 90 päeva viivises) ja 3 kuud hiljem oli neid 5% jagu vähem. Sarnane hooajalisuse muster on näha ka isePankuris.

Uute tingimustega tähendab see aga seda, et need laenud võetakse kõik käest ära ja kõikvõimalikke arvutusi peaks tegema lähtuvalt kõrgperioodi numbritest ja sedagi ei saa väga olemasoleva statistika puhul teha, sest praegu ei tea, kas näiteks eelmise aasta 12% probleemsete seas olid samas laenud, mis sel aastal uuesti probleemseks läksid või on tegemist uute laenudega.

Viimasel juhul võib see punaste osakaal väga halval juhul ulatuda isegi 20%+ maani ja siis on täiesti lootusetu sealt kuidagi kasumis välja tulla.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta