Dropshipping

Kuidas alustada ettevõtlusega? Kuidas saada ettevõtjaks? Kuidas oma tulusid suurendada? Ettevõtlus vs palgatöö jne
moneyisyorlife
Postitusi: 1
Liitunud: 20 Veebr 2016, 19:16

Dropshipping

Lugemata postitus Postitas moneyisyorlife »

Tere,

Tahaks saada dropshippingu kohta infot(uuemat). Vaatasin, et teised artiklid dropshipppingu kohta on suhteliselt vanad.
Kes tegeleb või on kogenud selles valdkonnas, siis võiks jagada veidi nippe ja kuidas tegutseda. Kas sealt on üldse enam võimalus teenida jne.

PS. https://www.salehoo.com/learn-more Kas selline sait oleks kasulik algajale?

Vastuseid ootades!
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Isiklikult ei ole seda teinud ja ei tea ka enda teada inimesi, kes sellega otseselt tegeleks. Küll aga tean, et praegu on üsna populaarne umbes sarnane mudel läbi Amazoni FBA. Seal muidugi konkurents ka päris kõva juba.

Ühesõnaga, tehniliselt on see ilmselt omajagu lihtsam kui ta kunagi varem oli, aga konkurentsi on tunduvalt rohkem tänaseks. Mis muidugi ei tähenda, et seal ei võiks omajagu huvitavaid ja kasumlikke nishe olla.

Loodetavasti leidub siin keegi, kellel rohkem kokkupuudet teemaga ja oskab sind aidata.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
KristaT
Postitusi: 2
Liitunud: 09 Dets 2014, 10:14

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas KristaT »

Ebay ja varasema dropshippingu mudeli kohta pole enam midagi kuulnud. See oli puhas affiliate mudel, et sina müüd kaupa ja kaup saadetakse tellimuse korral hulgimüüja poolt otse ostjale.

Praegune väga pop ja kiirelt arenev ärimudel on jah läbi Amazoni FBA müümine.
FBA tähendab fulfilled by Amazon, ehk sinu hulgimüüja saadab kauba Amazoni ja edasi majandab logistikaga Amazon.
Sinu ülesanne on "ainult" leida sobiv kaup ja ostjad Amazoni saata.
Ma ise ei ole päris tegelenud (ei jagu hetkel aega ega energiat), aga olen teemat uurinud ja mõned kliendid tegelevad.
Internetiäri üldist loogikat loe siit: https://pilvebyroo.ee/asukohavaba-ari-ku ... -elustiil/

Kui tahad Amazoniga alustada, võta Udemyst Anthony Monfet'i Amazoni kursus (regulaarselt on soodukad, üle 10-15 dollari ei maksa maksta) ja ühine tema FB grupiga.

Kui paar asja välja tuua, siis
* enamasti müüakse USA Amazonis - samas on olemas ka Euroopa turud, kus konkurents väiksem ja "moed" paar aastat maas,
* variantideks on Hiina kaup või (USA Amazoni korral) Ameerika kaup. Hiina kaup on odavam, aga jätkuvalt suured probleemid kvaliteediga; Ameerika kaup on kallim, aga saad rõhutada, et made in USA
* sobivas kategoorias on oma bränd kasulik - ostad white labelina, paned oma sildid peale ja story-taust lisaks,
* võtmesõnad on traffic ja conversion.
trafficu eest saad maksta (Amazoni reklaam, millest niikuinii ei pääse) ja/või läbi oma blogi content marketingi.
conversioni jaoks pead oskama funnelit ehitada ja head copyt kirjutada.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Taavi »

KristaT kirjutas:conversioni jaoks pead oskama funnelit ehitada ja head copyt kirjutada.
Conversioni osas on Amazoni eelis muidugi see, et kui sa rahva sinna lehele oled juba saanud, siis Amazon teeb ise ka päris head müügitööd oma lehega. Muidugi kui sinu müüdava toote kirjeldus, pildid ja review'd on puudulikud, siis ei päästa ka Amazon seda ilmselt, aga suures pildis on nad väga suure töö sinu eest ära teinud, et sinna lehele jõudnud inimene ka tehinguni jõuaks.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
KristaT
Postitusi: 2
Liitunud: 09 Dets 2014, 10:14

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas KristaT »

Seda jah, aga sellest ei piisa ..
Amazoni copy-kirjutamisest ja reviewede ehitamisest on omaette teadus kujunenud ja reklaamiraha pressib Amazon sinult ka välja, ilma ei saa.
Ma olen kuulnud rusikareeglist, et Amazonis on mõtet müüa siis kui kauba omahinnale saad vähemalt 200% juurde lisada, tava-müügihinna jaoks.
Ca kolmandiku võtab lõpuks Amazon (teenustasud ja reklaam) ja regulaarsetest allahindlustest niikuinii ei pääse.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Jah, täitsa nõus, et ei piisa. Lihtsalt viitasin sellele, et sina ei pea vähemalt conversion optimizationi disainipoolega tegelema nende pakutavat kasutades :)

Muidugi kaasnevate lisakuludega ei ole nii kursis, kuna pole olnud vajadust neid numbreid kokku lüüa kunagi. Kindlasti tasub neid arvesse võtta tõesti. Ilmselt postikulud sõltuvad ka kauba suurusest, raskusest ja mahtudest seal FBA all (laoseisu pealt vist oli ka mingi väike tasu?), nii et see tuleks ilmselt ka arvesse võtta jmt.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Urmas
Postitusi: 4
Liitunud: 27 Mär 2016, 16:09

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Olen proovinud ja tegelen hetkel Amazoni FBA-ga. Klassikaline droppshipping mudel - hulgimüüja saadab otse kundele vahendaja müüdud kauba on oma aja ära elanud. See töötab ainult hulgimüüja jaoks. Tundub riskivaba, et mingit laoseisu (loe raha alla panema) omama ei pea jne. aga tegemist on siiski suure kirvega peakohal ja üldse mitte nii hea äriga kui paistab. Paljud on sellega kõvasti kõrvetada saanud. Milles siis asi?

Sa ei ole ainuke. Selliseid edasimüüjaid võib olla sadu ja kui neil on samad müügikanalid (Ebay, Amazon põhiliselt), siis kuidas hakkab äri välja nägema, et kundesid saada kui kõik müüvad samas kohas sama kaupa? Hinda hakatakse järjest alla tampima ja lõpuks jäävadki ainult sendid teenistuseks, kusjuures kogu vastutus jaab sulle. Kvaliteediprobleemid on üks asi aga ei tasu tähelepanuta jätta ka lihtsalt niisama tagastusi. Need on üsna kulukad. Lisaks kõigele muule on sellise kauba ostuhind mis läheb hulgimüüjale oluliselt kallim kui sama kaup ise niisama välja osta. Ehk siis müügikate on oluliselt väiksem kui see oleks tavalise äri korral. Nagu sellest veel vähe oleks, kes vastutab kauba õigeaegse või üleüldse kohalejõudmise eest? Hulgimüüja? Mkmm, tal on suht pohh, sina vastutad. Eriti suured probleemid ootavad siis kui üritatakse hiinlastega asja ajada. Selline asi on juba ette määratud läbikukkumisele.

Ära kunagi taha müüa samas kohas sama kaupa mida müüvad veel kumned kui mitte sajad konkurendid.

Väike täiendus Amazoni FBA kohapealt. Hulgimüüja võib kauba sinu eest saata lattu aga ise pead jälgima seda, et müüksid unikaalset kaupa, mitte ei konkureeriks sama tootega teistega. Ja kaup mida müüd olgu alati olemas, et pärast poleks mökitamist, et hilineb või otsas kui kunde on maksnud. Brändikaup on selles suhtes väga halb, et kohe hüppab keegi sabapeale kes paneb hinna 10 senti odavama ja nii ta läheb. Viidatud lingis pakuti kõikvõimalikke nimega asju. Mis oleks sinu eelis? Mingi vinge tootekirjeldus ei aita kui sul kohe kari herilasi küljes on "mina ka, mina ka". Privat label toimib, seal ei sega sind keegi. Analoogtooted küll võistlevad aga alati jääb lootus, et neid ei nähta ja neil ei klikita ja sinu oma ostetakse.
Urmas
Postitusi: 4
Liitunud: 27 Mär 2016, 16:09

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Amz FBA julgeks soovitada küll alustajale portfelli kasvatamiseks/ ettevõtlusega alustamiseks. Päris ilma oma raha alla panemiseta ei saa ja veidi on vaja ka tööd teha aga sisenemisbarjäär on üsna madal ja paarisaja euroga algust teha on täiesti OK ja reaalne on aasta tootluseks paarsada % kätte saada. Kõige suurem vaev on leida mida müüa. Tunduvalt perspektiivikam ala kui mingi MLM aga väikeste summade puhul ei saagi päris passiivne olla kusagil. Kui asi tööle hakkab, siis väheneb ka töömaht. Põhimõtteliselt ei erine ühisrahastuses investeerimisega - kaup saab otsa, tellid samast kohast uue ja enam ei pea otsima, portfell kasvab, laiendad tootevalikut, mõni asi läheb metsa ja ei müü, teine asi toodab kasumit.
Urmas
Postitusi: 4
Liitunud: 27 Mär 2016, 16:09

Re: Dropshipping

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Teemaalgataja esitas mulle mõningaid küsimusi ja mõtlesin, et kuna vastus sai suht pikk, siis ehk annab see kellelegi veel väärtust ja miks ainult ühe inimesega jagada. Vastan siia kõigile lugemiseks kes huvi tunnevad.
moneyisyorlife kirjutas:Uuriks sinult natuke dropshippingu kohta.
Kuidas oleks kõige parem alustada?
Kas alla 18 aastastel on mingit võimalust?
Mida sina soovitaksid alguses müüa ja tegutseda?
Droppshippingu kohta oleks selline nõu, et unusta ära, seal ei ole eriti mingit võimalust läbi lüüa ja pigem tõmbad endale kohustused kaela. Kui sa ostad kauba välja, siis saad sa selle tavaliselt vähemalt poole odavamalt kätte kui droppshippingfirmasid kasutades ja kontrollid ise kogu protsessi. Kui ka on jamasid või tagastusi on su kahjud väikesed ja neid tuleb kindlasti. Ku teenid ainult 10%, siis juba 1 tagastus paneb sind seisu, kus pead kahjumi katmiseks müüma 10 toodet, et nulli saada, poole odavama sisseostuhinna puhul ainult 1. Väga palju jamasid tekib sellest, et kaup on otsas ja ei saadeta välja, samuti kui toode tagasi saadetakse (netimüügis on kundel see õigus ilma mingi põhjenduseta) jääb see sulle aga maksad selle täiega kinni selle kallima hinnaga ja pead sellega ise vaatama mis edasi teha. Kedagi ei huvita see, et kaup võib ka rikutud olla ja sa ei saagi seda müüa. Eriti hoia eemale hiinlastest nagu mainisin. Kõikvõimalikud DHGated ja Aliexpressid toovad sulle ainult suure jama kaela. Ära unusta, et kasum teenitakse ostes, mitte müües. Võidab see, kes saab oma kauba odavamalt, mitte see kes müüb kallimalt. Keegi tuleb nagunii mingi moment odavamalt paugutama, kui sul on piisav kate, oled sa eelisseisus. Droppshippinguga sa seda eelist ei saavuta.

Kuidas oleks kõige parem alustada? Räägin siis Amz FBA-st või üldse müügist, sest droppshippingu kohta oma arvamuse ütlesin ja mina seda ei soovita. Nii sai ehk äri teha 10 aastat tagasi aga mitte enam. Püüa leida hulgimüüja kust saad odavalt kaupa osta ja kes on nõus müüma ka väikseid koguseid. Päris paljud ei sea väga piiranguid rohkem kui see, et tellimuse kogusumma olgu nt 250€, pole just väga üle mõistuse, samas vähem pole ka mõtet, sest siis sööb saatekulu kasumi ära. Parem Euroopast, sest siis ei pea tolliga jamama, kaup tuleb ruttu kohale ja kvaliteet on reeglina parem. Sul ei teki üllatusi, et näiteks CE märge on puudu vms. Kindlasti vaata kaup vähemalt esimene kord üle ja veendu, et see ikka on see mida pakutakse. See ongi kõige keerulisem ja töömahukam osa, leida sobiv toode. Eks ta paljuski katse eksituse teema on. Müümine on lihtsam kui kauba leidmine.

Nagu Krista soovitas, siis võta näiteks udemyst mingi kursus ja tee kogu protsess selgeks. Nii on kõige lihtsam alustada aga ära võta kogu juttu ka puhta kullana, sest kursuse müüjatel on samuti vaja asi seksikaks teha ja näidata kõike lihtsamana kui see on aga saad olulised punktid välja noppida.

Kas alla 18 aastastel on mingit võimalust? Kahjuks ei ole selle teemaga kokku puutunud ja ei oska öelda millised piirangud võivad olla vanusest tulenevalt.

Mida sina soovitaksid alguses müüa ja tegutseda? Sellega on nii nagu aktsiate ostmisega. Keegi ei taha võtta endale vastutust selliste konkreetsete soovituste andmisega. Mis töötab täna ei pruugi töötada homme, samuti on inimeste võimalused ja riskitaluvus väga erinev. Pead ise leidma mis see õige on :). Ühe soovituse saan siiski anda, ära ürita selfisticke ega mobiiliümbriseid või micro USB kaableid müüa, neid müüjaid on juba miljonites ja edu suht võimatu saavutada kuigi on igas listis bestsellerid. Samuti pole erilist abi kõikvõimalikest bestseller leidjate programmidest, mis müüb hästi, on ka juba toonud palju teisi müüjaid kes kõik pirukast osa tahavad saada. Vaata mida pakutakse, kas kate on piisav ja kas kellelgi võiks seda vaja minna. Lähtu 80/20 reeglist. Tellid 100 erinevat toodet, neist 80 ei müü ja 20 toovad kasumit. Mitte keegi ei tea kunagi mis need 20 on. Kui oled need leidnud siis nendega töötad edasi. Tegutseda all mõtlesid ilmselt kus tegutseda. Kala tuleb püüda seal kus kala on, ehk siis Amazon või Ebay.
Vasta