Esimene investeering

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
lowry
Postitusi: 1
Liitunud: 27 Juun 2019, 19:50

Esimene investeering

Lugemata postitus Postitas lowry »

Tere,

Ilma pikema jututa asun kohe asja juurde:

Hetkel investeerimiseks olemasolev vaba raha: 1500 eur
Igakuine säästuvõimalus hetkeseisuga: ~250 eur (seda üritan muidugi ajapikku aina suurendada)
Pensionieani on veel 30+ aastat minna.

Olen siin uurinud ja puurinud seda investeerimise asja, lugenud Taavi raamatut ka ning lõpuks jõudsin järeldusele, et kuna liiga aktiivselt pole plaanis esialgu sellega tegelema hakata, kuid tasapisi tahaks siiski algust teha, siis jaotan esialgu oma igakuised säästud III pensionisamba (avasin LHV Indeks Plussi ning kui Tuleva turule tuleb, siis lähen sinna üle) ja ühisrahastuse (Mintos) vahel.
Leian, et kuna III sambas on korralik maksusoodustus, sisenemis- ja väljumistasud puuduvad ning haldustasud vägagi mõistlikud ülaltoodud sammastes, siis on see taolise säästumäära juures parim lahendus ... kasvukonto jms variandid, kust saab ise indeksfonde osta/müüa oleks küll paindlikumad, aga arvestades summat, mida iga kuu kõrvale saab panna investeerimiseks, siis teenustasud ja haldustasud sööksid tootluse ära vist enamjaolt. Aktsiate puhul sama lugu.
Ühesõnaga, esialgu paneks 150-200 eur sambasse ja 50-100 eur ühisrahastusse.

Sooviks aga Taavi või mõne teise kogenud investori arvamust, kas on mõistlik selliselt alustada või on paremaid soovitusi jagada?
Ning samuti, kas korraga see 1500 euri praegu, kui majandus õitsel ja hinnad kõrged, sambasse paigutada on hea mõte või peaks pigem kuidagi ajaliselt jupitama/hajutama?

Olen tänulik igasuguse arvamuse/nõu eest
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Esimene investeering

Lugemata postitus Postitas Taavi »

III samba puhul arvesta kindlasti, et see tulumaksusoodustus läheb ikka käiku. Ehk kõik ülejäänud maksuvabastused ja soodustused on täielikult kasutatud ja sinna investeeritud summa ei ületa 15% sinu brutotulust.
Vasta