Dividendid ja tulumaks

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
Ahti
Postitusi: 3
Liitunud: 30 Mai 2021, 20:37

Dividendid ja tulumaks

Lugemata postitus Postitas Ahti »

Tere

Olen algaja eraisikust investeerija. Täna tuli näiteks investeerimis kontole natuke Dividende. Sealjuures oli märgitud ka palju tulumaks maha läks. Ok, see selge. Kui nüüd ma uuesti selle raha investeerin, siis saab tulumaksu edasi lükata, see ka vist selge. Nüüd kui mul on soov näiteks need Dividendid välja võtta, siis ma pean jälle tulumaksu maskma? Või kehtib ikka see reegel, et kui kasum, mis välja võetakse on väiksem kui investeerimiskontole kantud summa, siis on maksuvaba? Et kui jälgida seda põhimõtet, saab kontolt kasumit välja kanda ima tulumaksuta? Jah kuigi tuleb see ikkagi deklareerida, siis see on ainult protseduuriline kohustus. Olen ma õieti aru saanud?

Tänan,
Ahti
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Dividendid ja tulumaks

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Kui dividendilt on maksud kinni peetud (nagu sinu näites on juba maha läinud), siis selle maksustamist edasi lükata enam ei saa. Selle dividendi deklareerid ilusti ära olenevalt oma olukorrast. Kui laekus reaalselt sellele pangakontole, mis on investeerimiskonto, siis see läheb investeerimiskonto sissemaksena kirja.

Soovitan uurida Rahandusministeeriumi investeerimiskonto juhendit või minu põhjalikumat ülevaadet maksustamise kohta siit.
Ahti
Postitusi: 3
Liitunud: 30 Mai 2021, 20:37

Re: Dividendid ja tulumaks

Lugemata postitus Postitas Ahti »

Tänan viite eest Taavi!
Vasta