Tasuta suurem osalus Funderbeami investeeringutes?

Investeerimisstrateegiad, aktsiate ülevaated ja diskussioonid. Kinnisvarainvesteeringud, strateegiad ja diskussioonid.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Tasuta suurem osalus Funderbeami investeeringutes?

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Funderbeamis on selline huvitav olukord, kus ühe ja sama ettevõtte osalused võivad olla kaubeldavad mitme sündikaadi alt samaaegselt. Üks selliseid on näiteks Bikeep, millel on korraga turul nii loan note kui ka share unit tüüpi osakud. Juriidiliselt on neil mõningad erinevused, aga sisult on nad siiski üsna sarnased.

Mingl põhjusel on neil aga järelturul märkimisväärne hinnavahe. Tüüpiliselt kipub loan note olema allahindlusega või siis share unit juurdehindlusega. Selle kirjutamise hetkel on näiteks share uniti hind umbes 27% kallim.
bikeep erinevad osakud.jpg
Kuna mul oli mõlemaid osakuid, siis mõtlesin, et katsetan, kas õnnestub saavutada mingit võitu, kui kolin oma share unitid laenuühikutesse ümber. Selleks panin esimesed väikeste koguste kaupa müüki ja ostsid saadud raha eest viimaseid. Müüke lisasin reeglina kõige odavama pakkumisena ja oste kõige kõrgemale tasemele ehk olin tavaliselt turul parima pakkumise tegija, et protsess kiiremini läheks.

Likviidsus on suhteliselt madal, nii et see ettevõtmine võttis ebamõistlikuld palju aega, aga huvi pärast tegin ikkagi lõpuni ja tänaseks olen kõik share osakud loan osakuteks ümber liigutanud. Mis on lõpptulemus?

Kui vaadata osaluse suurust, siis tänu sellele kolimisele, sain sama raha eest selle share unit osa pealt 36% suurema osaluse, kui mul enne oli. Pole paha.

Praktikas muidugi ajakulu arvesse võttes mitte liiga tulus tegevus, aga huvi pärast pidin ju ikkagi läbi tegema. Samuti ei pruugi see eriti tulus lüke olla, kui peaksin vahepeal järelturu kaudu väljuma. Loan note hind ei pruugi sama palju tõusta/võib rohkem langeda kui share unit hind. Just selle sama alla-/juurdehindluse tõttu, mis seal kipub olema.

PS! Tehniliselt läheb selle loan note puhul exiti korral veel maha 3% funderbeami tasu, nii et tegelik potentsiaalne võit oli veidi väiksem.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta