Kinnisvara ja investeerimine

Investeerimisstrateegiad, aktsiate ülevaated ja diskussioonid. Kinnisvarainvesteeringud, strateegiad ja diskussioonid.
Tofte
Postitusi: 1
Liitunud: 15 Jaan 2022, 13:54

Kinnisvara ja investeerimine

Lugemata postitus Postitas Tofte »

Minul on plaan luua ettevõte, mis hakkab tegelema kinnisvaraga ja investeerimisega. Seoses sellega on mõned küsimused.
1. Kuidas on kõige paremeni kinnisvara, millega ma omandan nagu eraisik (garaazid), üle viia ettevõte alla? Kas kingin? Müüa vist ei ole eriti hea mõtte, kuna ettevõtel ei ole nii palju raha, et osta. Kas siis laen?
Minul oli mõtte, et ma teen oma ettevõtega üürileping. Ettevõte üürib minult tasuta kinnisvara, ja omakorda kolmandatele isikutele juba üürib rahade eest. Kas on see kõige õigem variant?
2. See küsimus nüüd on investeerimise kohta. Alguses kinnisvara pealt ei saa eriti palju raha, ja investeerimiseks ma annaks oma ettevõtele laen / laenud lepingu alusel. Nüüd ma ei saa aru, kuidas ma edaspidi saaks välja võtta rahad firmast? Arvatavasti dividendid ma ei saa endale maksta, kuna ettevõtel on võlg (minu laen). Maksta endale palk.....liiga kalliks vist läheb. Kas kõige mõistlikum jääb laenu tagasimaksed? Kui jah, siis mis maksud ma pean maksta? Ja kas see tuleb odavamkui maksta palk?
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Kinnisvara ja investeerimine

Lugemata postitus Postitas Taavi »

1. Tavaliselt antakse sellises olukorras kinnisvara ettevõtte kasutusse tasuta kasutuslepinguga.
2. Ettevõttele antud laenu põhiosa saad ka maksuvabalt välja võtta. Ehk kui annad ettevõttele 10 000 € laenu, siis saad ka 10 000 € maksuvabalt ettevõttest endale tagasi maksta.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta