Nišitooted internetis

Kuidas alustada ettevõtlusega? Kuidas saada ettevõtjaks? Kuidas oma tulusid suurendada? Ettevõtlus vs palgatöö jne
Meth1992
Postitusi: 2
Liitunud: 11 Juun 2022, 16:00

Nišitooted internetis

Lugemata postitus Postitas Meth1992 »

Tere, vajan nõu. Mul on plaanis alustada veebipoodi mõne tootega, kuid tooted on nišitooted, sise- ja välisvalgustid, millel on vähe valikuid, palju vähem nagu siin pakutav valik https://metsavalgus.ee/. mida on, ütleme, turul vähe. Olen lugenud erinevaid kogemusi, kus nišitoodete ja väikese valikuga kauplus on palju raskem käima saada kui vastupidi, kui on nišitooted, kuid samas on olemas näiteks tavaline, hea hinnaga sisustusvalik. Mis te arvate?:) Tänan teid nõuannete eest.
PoolTroll
Postitusi: 2
Liitunud: 12 Juun 2022, 12:23

Re: Nišitooted internetis

Lugemata postitus Postitas PoolTroll »

Pead alustuseks enda jaoks läbi mõtlema, kes sa üldse tahad turul olla ja millega teistest eristud.
Ma puusalt tulistades ütleks, et kui oled nende niššitoodete näol turul täitmata koha leidnud, siis see peakski olema asi mille peale rõhuda ehk pisike pood kus on tasemel tootekataloog ja professionaalne klienditeenindus. Üsna oluline on ka tooteid reaalselt laos omada. Ei saa ma näiteks aru neist e-poodidest, kus praktiliselt iga asi on tellimisel ehk samahästi võin ise markitist, amazonist või aliexpressist tellida kuna tarneaeg on sama ja hinnas võidaks. Iseasi muidugi kui pakud täisteenust ehk sinu poolt on ka projekt ja paigaldus.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Nišitooted internetis

Lugemata postitus Postitas Taavi »

PoolTroll kirjutas: 13 Juun 2022, 14:59 Üsna oluline on ka tooteid reaalselt laos omada. Ei saa ma näiteks aru neist e-poodidest, kus praktiliselt iga asi on tellimisel ehk samahästi võin ise markitist, amazonist või aliexpressist tellida kuna tarneaeg on sama ja hinnas võidaks.
Need on tõenäoliselt dropshippingu mudeli peal ehk sinu ostu peale tellivad välismaalt toote. Arukas ostleja saab ise otse tellides pigem kiiremini jah. Võib tekkida küsimus, et kliendivaidluste korral saab ehk Tarbijakaitseamet sind paremini kaitsta Eesti äri vastu. Samas minu kogemusel jällegi Amazoniga näiteks oluliselt lihtsam probleemidele lahendusi saada, kui mõne Eesti äriga, kus peale tellimust selgub nädal aega hiljem, et "laos" olnud toodet polegi üldse ja raha tagastamiseks kulub kaks nädalat.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: Nišitooted internetis

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Meth1992 kirjutas: 12 Juun 2022, 23:03 Tere, vajan nõu. Mul on plaanis alustada veebipoodi mõne tootega, kuid tooted on nišitooted, sise- ja välisvalgustid, millel on vähe valikuid, palju vähem nagu siin pakutav valik https://metsavalgus.ee/. mida on, ütleme, turul vähe. Olen lugenud erinevaid kogemusi, kus nišitoodete ja väikese valikuga kauplus on palju raskem käima saada kui vastupidi, kui on nišitooted, kuid samas on olemas näiteks tavaline, hea hinnaga sisustusvalik. Mis te arvate?:) Tänan teid nõuannete eest.
Ei oma selles vallas väga isiklikku kogemust, nii et see pigem teistelt targematelt kuuldud mõtted, aga...

Kui sul on selline konkreetne nišš, mida inimesed reaalselt otsivad, siis nišš on parem, kui laia valikuga mitmekesine kauplus. Näiteks, kui su klient on inimene, kellel vannitoas pirn läks läbi ja ta otsib uut, siis selline inimene eelistaks ilmselt just sellele spetsialiseeritud poodi. Kui su klient on aga inimene või ettevõte, kes tegeleb vannitoaremondiga, siis nad pigem eelistavad seda poodi, kust saab kõik vannitoa remondiks vajaliku kätte.

Ehk siis mõtle läbi, kes su klient on, mida ta otsib ja kuidas sa temani jõuad. See võiks olla abiks mõistmaks, kas nišš või laiem valik.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta