Kas Bitcoini (krüptorahasse) investeerimine on sama, mis aktsiatesse?

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Kas Bitcoini (krüptorahasse) investeerimine on sama, mis aktsiatesse?

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Päris tihti näen, kuidas keegi räägib jälle, et Bitcoini investeerimine on sama, nagu aktsiatega. Pead lihtsalt piisavalt kaua ootama ja siis saad kasumisse. Jätame praegu kõrvale asjaolu, et iga aktsiaga ei saa kohe kuidagi kasumisse. Isegi kui piisavalt kaua ootad.

Krüpto erineb aktsiast selle võrra, et aktsiaga saad osaluse ettevõttes, mis eelduslikult kasvab ja sellepärast selle hind tõuseb. Krüpto puhul tõuseb hind sellepärast, et keegi teine on täpselt sama asja eest nõus rohkem maksma. Ainus viis Bitcoiniga kaubeldes tulu saada on see, et keegi teine annab oma raha ära, sest ostab sinu käest selle kallimalt ära.

Aktsiate puhul räägime Apple’i kui ettevõtte ostmisest ja müümisest. Apple kui ettevõte hakkab vahepeal uusi tooteid tootma ja müügitulu kasvab ja seetõttu on aktsia väärt rohkem, sest sa saad selle eest rohkem.

Bitcoini puhul räägime aga iPhone’i ostmisest ja müümisest. Telefon on sama, aga mõni maksab selle eest 2x rohkem ja teine jälle poole vähem.

Esimesel juhul on ajalooliselt vaadates üsna põhjendatud ootus, et hind pikas plaanis tõuseb, sest ettevõte kasvab. Teisel juhul tõuseb hind juhul, kui nõudlus tõuseb rohkem kui pakkumine. Nö seesmist põhjust selle tõusuks ei ole, sest toode on sama.

Need on ikkagi päris erinevad asjad ja nähtused.

Rääkisin sel teemal pikemalt ka siin.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Ostuhinnaga keskmistamine ja krüptoraha??

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Nüüd, kus krüpto korralikult kukkunud on, siis kiiresti rikastumise loosungitega on raskem neid müüa. Selle asemel on mõned hakanud promoma vana head ostuhinna keskmistamise ideed. Et osta aga igakuiselt juurde ja lõpuks oled ilusas plussis. Sest krüpto ju ainult tõuseb!?

Ei käi see asi ikka päris nii lihtsalt, et võtad aktsiaturult mingi põhimõtte ja saad kuskil suvalise teise varaklassiga sama edukalt rakendada. Kui sedasi suvaliselt peale lennata, siis võib väga lihtsalt ostuhinna keskmistamisest hoopis kukkuva noa püüdmine saada.

Püüdsin seda mõtet siin mõni aeg tagasi edasi anda. Taas asjakohane:
https://rahafoorum.ee/kas-bitcoini-ja-a ... amasugune/

Ja et ma ei oleks see ainus loll, kes sellist juttu räägib, siis The Plain Bagel ka äsja sarnase sõnumiga video teinud.


PS! See ei tähenda, et lõpptulemusena ei võiks sellise lähenemisega ka hea tulemuseni jõuda. Lihtsalt sellisel juhul oleks see pigem õnn, mitte selle lähenemise oodatav tulemus.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta