Probleeme LHV maaklerteenusega

Investeerimisstrateegiad, aktsiate ülevaated ja diskussioonid. Kinnisvarainvesteeringud, strateegiad ja diskussioonid.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Probleeme LHV maaklerteenusega

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Minuni on jõudnud infot, et LHV maakleriteenus ei ole viimasel ajal olnud liiga usaldusväärne. Teatud turgude jaoks oli ta muidugi juba ammu üsna jama, sest orderi turule saatmine võis võtta tund aega, mis tänases maailmas on päris jaburalt aeglane. Lisaks aga ei saa näiteks USA aktsiaid enam osta, kui nende hind kukub alla $2, sest see on siis nn penny stock. (vt siia: https://www.facebook.com/groups/finants ... 168139395/)

Ja kõige tipuks kuulsin näitest, kus klient ei saanud isegi müüa aktsiat XETRAl (Frankfurti börs). Kokku läks 5 tööpäeva (+ nv seal vahel), enne kui võimalus taastati. Aktsia hind jõudis vahepeal omajagu langeda (oleneb konkreetsest kellaajast, aga tipust põhja langus ületas selle aja sees 15%).

Seejuures LHV vabandas ja selgitas kliendile kõik ette-taha koos jooksvate ülevaadetega ning hüvitas ka sellest viivitusest tingitud kaotused, eks? Eks? Nope... Lihtsalt tuli kiri, et nüüd saab jälle müüa ja kõik. Tõenäoliselt ei ole see liiga laialt levinud probleem. Samas, kui ühe korra valel ajal selle otsa satud, siis ilmselt piisab, et rohkem mitte tahta.

Loodetavasti indeksfondidega selliseid jamasid ei ole, aga kui ostad üksikaktsiaid väljaspoolt Baltikumi, siis ilmselt tasuks mõnda alternatiivi kaaluda. Noh, tasude mõttes tasub ka indeksfondide puhul kaaluda. Interactive Brokersiga võrreldes on LHVs ikka üsna mitu korda kallim tasu näiteks. Konto tegemine on muidugi vähe tüütu protsess. OÜ konto võtab juhendiga umbes 2-3h (+ ootamine, et kõik ära kinnitataks + täiendavad küsimused), ilma juhendita 3h kuni mitu kuud, olenevalt inimesest.

(Kuna see protsess on nii tüütu, siis panin ka ise kokku põhjaliku juhendi: https://rahatasku.ee/pood/interactive-b ... asutamine/)
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta