"Palgatöötaja" firmas

Kuidas alustada ettevõtlusega? Kuidas saada ettevõtjaks? Kuidas oma tulusid suurendada? Ettevõtlus vs palgatöö jne
dollaud
Postitusi: 5
Liitunud: 07 Juul 2016, 13:32

"Palgatöötaja" firmas

Lugemata postitus Postitas dollaud »

Tervist Rahafoorumlased!

Tekkis selline küsimus, et, kui ma olen praegu keevitajana tööl metallifirmas, kas selline võimalus Eesti seadusandluses on olemas, et kui ma registreerin endale OÜ ning soovin edasi töötada samas metallifirmas keevitaja/tavatöölisena saades oma palk(palgafond) edaspidi ettevõtte pangakontole?

Mõte oleks siis selles, et jääks rohkem raha varade soetamiseks. Ja elamiseks, kulutamiseks vajamineva summa võtaksin ise siis enda ettevõtte alt välja ja maksaks vajalikud maksud ning ülejäänu saaks jääda investeeringuteks.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Re: "Palgatöötaja" firmas

Lugemata postitus Postitas Taavi »

MTA vaatab töösuhte sisu, mitte lepingut. Kuna sa oled seal palgatöötajana tööl, siis lihtsalt lepingu muutmine töövõtulepinguks selle töösuhte olemust ei muuda. Sisuliselt ei tohi nii teha ja see sisaldab tööandjale üsna korralikku maksuriski. See on väga selgelt see stsenaarium, mida nimetatakse OÜ-tamiseks :)
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
dollaud
Postitusi: 5
Liitunud: 07 Juul 2016, 13:32

Re: "Palgatöötaja" firmas

Lugemata postitus Postitas dollaud »

Selge, ega siis ei jäägi vist muud üle kui tööandjaga tööleping lõpetada, registreerida ettevõte ja siis minna endisele tööandijale pakkuma oma teenust ettevõttena, mida teen tavatöölisena.

Aga kui ta otsustab osta mu teenust sisse nö. 8h päevas 5 päeva nädalas ja maksab mu ettevõtte kontole, teatud perioodi , lepingu lõppedes, tellimuse täitumisel ja siis teeme uue lepingu? Kas see läheb siis samamoodi OÜtamise alla? Asi siis minu nägemuste mööda oleks allhanke vormis. Või olen ma millestki valesti aru saanud või on mul puudulik info. Võiks isegi oma seadmed soetada, et oleks ametlikum ja reaalsem see firma. Kui ma küsin raha samamoodi nagu hetkel palka maksab siis ei tohiks ka praegune tööandija kuidagi moodi kaotada.
Vasta