Hooldekodu koht pensioni eest

Raha teenimise ja RahaFoorumiga seotud jutud, mis mujale ei sobi.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Hooldekodu koht pensioni eest

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Iseenesest tervitatav nähtus. Kuigi hiljutise pensionisüsteemi lammutamise kontekstis on valus lugeda artiklist selle kohta, kuidas lähedaste koormus enda omaste eest hoolitsemisel on ebaõiglaselt suur. Kui sedasi võtta, siis tundub enda lähedaste eest hoolitsemise kohustus palju vähem ebaõiglane, kui see maksukoormus, mis selliste kohustustega meie laste kaela läheb.

Meenutuseks siis, et paarikümne aasta pärast on eelduslikult ca 2 töötajat ühe pensionäri kohta, kes peavad oma maksudest I samba pensioni maksed kinni tasuma. Sellise lükkega tuleb edaspidi ka see vahe pensioni ja hooldekodu tasu vahel kinni maksta. Tänaste numbrite puhul siis mingi osa pensionäride näitel pea 2x suurem summa. Kas meie lapsed saavad näha 40%...50% sotsmaksu, nii et palgafondist üle poole läheb maksudeks?

Kõrvalmärkusena, sellised lükked kipuvad sageli vastavate teenuste hindasid oluliselt kergitama. Kui on teada, et riik maksab vahe kinni, siis hooldekodudel märksa kasulikum ju küsida 1 000 € asemel 1 200 € või miks ka mitte 2 000 €. Lisaks siis muidugi võimalik nõudluse oluline suurenemine ilma vastava pakkumise tõusuta. Loodetavasti mõeldakse see rahastamisskeem ikka väga hoolega läbi.

https://www.delfi.ee/artikkel/120032730 ... ku-lepitud
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta