Ekstreemsed säästunipid

Kõik, mis investeerimise, raha kogumise ja säästmisega seotud, mis teistesse alafoorumitesse ei sobi.
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Ekstreemsed säästunipid

Lugemata postitus Postitas Taavi »

Senikaua, kuni inflatsioon laes on, võiks siia koguda kokku erinevaid ekstreemsemaid säästunippe, et hea tahtmise korral mitte ainult iga sent pooleks, vaid vähemalt kaheksaks saagida.

Teen omalt poolt otsa lahti vanameistri Warren Buffetti säästunipiga. Selleks, et raha säästa, leppis ta kunagi ajalehekioskitega kokku, et saab eelmise nädala ajalehti soodushinnaga. Iroonilisel kombel võib see tegelikult olla ka väga hea aja säästmise nipp. Julgen kahtlustada, et väga paljud asjad, mis nädal aega tagasi tundusid uudisena, ei vääri täna enam isegi põgusat tähelepanu.

Teine, ja elektrihindasid arvestades, kindlasti paljude jaoks veelgi kasulikum nipp on omal kõigist lampidest pirnid välja võtta. Jäta omale ainult üks pirn, mille keerad toast lahkudes välja ja teise tuppa minnes sisse. Nii on kindel, et sa ei unusta kunagi ühtegi tuld põlema.

Eriti tublidele säästjatele on siinkohal võimalus ka väikest lisatulu teenida sellega, et müüd ülejäänud pirnid maha. (Ühe võiks siiski igaks juhuks tagavaraks jätta.)
Lisainspiratsiooni tasub ammutada näiteks sellisest saatest nagu Extreme Cheapskates.

Milliseid ekstreemseid säästunippe sina kasutanud, näinud, kuulnud oled? Anna kommentaarides teada!

PS! Kui sul muidugi veel täitsa pooleks saagimata eurod käes, siis alusta kõigepealt näiteks selle nimekirjaga: https://rahafoorum.ee/investeerimiseks- ... se-viisid/
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Kasutaja avatar
Taavi
Postitusi: 1518
Liitunud: 16 Juul 2007, 13:38

Loodussõbralik säästunipp

Lugemata postitus Postitas Taavi »

See küll pole eriti ekstreemne nipp, aga abiks ikka. Osta omale mitu paari samasuguseid sokke. Siis, kui üks sokk katki läheb või pesumasin mõne soki ära sööb (pesumasinad on teadaolevalt sokitoidulised), siis ei pea asjatult ka teist sokki ära viskama. Saad rahulikult edasi kanda ja kindlasti laguneb või süüakse varsti veel mõni sokk ära. Kui sedasi teed, siis saad sügisel pimedatel õhtutel sisuliselt tasuta ühe korra kolmeks sekundiks tule põlema panna, et näha, kus see asi on, mida sa juba 15 minutit pimedas kobades otsinud oled.

Edasijõudnutele on mõeldud see lähenemine, mis mu tütrele aeg-ajalt teha meeldib ehk kannadki pidevalt erinevate paaride sokke. Siis on täiesti ükskõik, milline sokk katki läheb või pesumasina õhtusöögiks satub.

Tõsi, eriti raha selle samasuguste sokkide hunnikuga ei säästa. Samas vähemalt on natukene loodusesõbralikum ja selle rakendamine ka suurt vaeva ei nõua. Pigem isegi teeb elu veidi lihtsamaks vast. Rääkimata siis positiivsest mõjust üksikute sokkide hingeelule.
Õpi lihtsalt ja edukalt investeerima. Vaata: https://rahatasku.ee/
Vasta